Waar vieren we het nieuwe jaar

December 15, 2015

De meest populaire bestemmingen voor oud en nieuw

Veel Nederlanders kiezen ervoor om het nieuwe jaar buitenshuis te vieren. “Waar gaan we dit jaar naartoe?” Sommige mensen strepen elk jaar een andere nieuwjaarsbestemming van hun bucketlist, maar er zijn toch altijd een aantal specifieke steden favoriet. Vooral Europese hoofdsteden zijn populair. Hotelvergelijkingssite www.trivago.nl zet de populairste hotelbestemmingen voor dit jaar op een rijtje.

Populairste oudejaarsbestemmingen van Nederlanders

De populairste bestemming voor oud en nieuw is Londen. De Britse hoofdstad wordt deze oud en nieuw van alle hotelbestemmingen het meest bezocht. De Franse hoofdstad Parijs staat op nummer twee van de lijst. Parijs is, ondanks de recente gebeurtenissen, de op een na meest gezochte bestemming voor oud en nieuw. Berlijn en Antwerpen nemen plaats drie en vier in. Amsterdam is op nummer vijf de meest gezochte bestemming van Nederland. Rotterdam, Scheveningen en Maastricht zijn ook populair; deze steden eindigen op plek zeven, twaalf en vijftien.

Hoe luxe? Hoe duur? Hoe lang?

Nederlanders kiezen het vaakst voor een viersterrenhotel als ze voor oud en nieuw weggaan. Bijna de helft van de Nederlandse hotelreizigers overnacht met oud en nieuw in een viersterrenhotel. Driesterrenhotels zijn met 32% eveneens populair. Slechts 9% van de reizigers kiest voor een luxe vijfsterrenhotel.

Nieuwjaar_piechart

Hotelkeuze van Nederlanders tijdens oudjaar 2015.

Het gros van de Nederlanders die een viersterrenhotel boeken spenderen gemiddeld €187 per nacht. Voor een driesterrenhotel wordt gemiddeld €140 per nacht betaald. Voor Nederlanders die een vijfsterrenhotel boeken mag het wat kosten. De prijs is hoger, er wordt gemiddeld €386 per nacht betaald, en ze blijven ook langer, gemiddeld zes dagen. Gasten van een driesterrenhotel blijven gemiddeld maar vijf dagen, en in een viersterrenhotel is dit zelfs maar vier dagen gemiddeld.

Nieuwjaar_barchart

Links: Gemiddelde hoteluitgaven per nacht. Rechts: Gemiddelde verblijfsduur.

Internationaal

Hoewel Londen voor Nederlanders dit jaar de populairste bestemming is, geldt dit natuurlijk niet voor alle landen. De populariteit van steden als oud en nieuw bestemming zijn grotendeels afhankelijk van de ligging. Per werelddeel zijn andere steden en bestemmingen favoriet.

Nieuwjaar_tabel_internationaal

De populairste oudejaarsbestemmingen per werelddeel.

Europa

Onder alle Europese bestemmingen is Londen de populairste bestemming. Parijs, Berlijn en Praag behoren eveneens tot populaire steden waar reizigers en feestgangers uit verschillende landen het nieuwe jaar inluiden. Ook Amsterdam is zeer populair als bestemming voor oud en nieuw; onze hoofdstad is na Londen, Parijs en Berlijn, de populairste Europese stad om oud en nieuw te vieren.

Amerika

In Noord-Amerika verkiezen reizigers vooral New York als bestemming voor oud en nieuw. Verder zijn Las Vegas, Orlando en Miami Beach heel populair. Canadese bestemmingen die het goed doen zijn Niagara Falls op nummer acht en Toronto op nummer tien. In Zuid-Amerika is Rio de Janeiro de meest populaire oudejaarsbestemming, gevolgd door het eveneens Braziliaanse Florianopólis en het Mexicaanse strandparadijs Cancun.

Azië, Australië en Oceanië

Onder de Aziatische bestemmingen is Dubai de nummer één. Nu is Azië een gigantisch continent, en zullen de nummers twee (Tokio) en drie (Bangkok) eveneens veel populariteit genieten. Verder zijn Hong Kong en Singapore populair. In Australië en Oceanië zijn Sydney en Melbourne de belangrijkste bestemmingen.


Over trivago

Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een metazoekmachine voor hotelprijzen, waar de prijzen van meer dan 700.000 hotels worden vergeleken op meer dan 200 boekingssites. Gecombineerd met 140 miljoen geïntegreerde hotel reviews en meer dan 14 miljoen foto’s is trivago de ideale bron voor objectieve en onafhankelijke hotelinformatie. Sinds haar oprichting in 2005 is trivago uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met maar liefst 80 miljoen bezoekers per maand.

1 Dit persbericht is auteursrechtelijk beschermd en mag alleen vrij gepubliceerd worden met een referentie naar www.trivago.nl.

Abonneren op persberichten van trivago kan door te e-mailen naar: jules.dijkstra@trivago.com.

Similar articles

Zomertrends 2017: Waar gaan we op vakantie?

Waar worden voor deze zomer de meeste hotels geboekt? Hotelvergelijkingssite www.trivago.nl zocht uit waar de Nederlandse vakantieganger het liefst zijn hotelletje voor de zomer betrekt. Welke Landen

Rotterdam steeds populairder in eigen land

Rotterdam wordt als hotelbestemming in eigen land steeds populairder, aldus hotelvergelijkingssite www.trivago.nl. Het aantal boekingen stijgt en de prijzen gaan omhoog. In de laatste 5 jaar heeft Rot

De meest trending bestemmingen van 2017

Het zijn vrijwel altijd dezelfde bestemmingen die de meeste bezoekers trekken. Amsterdam, Londen en Parijs bijvoorbeeld. Hoewel deze bestemmingen nu en dan van plaats wisselen in de top 3 van de popul