Sterrenhotels: Overnachten onder de sterrenhemel

October 25, 2016

In het dagelijks leven hebben we weinig tijd om de sterrenhemel goed in ons op te nemen en bovendien is het door de lichtvervuiling in Nederland moeilijk om nog een plek te vinden waar je de sterren goed kunt zien. Daarom is het juist op vakantie de moeite waard om de sterrenhemel eens goed te bekijken, want als je maar ver genoeg op vakantie gaat veranderd de sterrenhemel aanzienlijk, zijn er plekken te vinden met weinig lichtvervuiling en heb je de tijd om de sterrenhemel in alle rust in je op te nemen. Hotelvergelijkingssite www.trivago.nl maakte een overzicht van hotels die sterrenkijken heel serieus nemen.

Hotel L’AND Vineyards | Montemor-o-Novo (Portugal)

LAND_Portugal_01

Niet ver van de Portugese hoofdstad Lissabon, in een van de meest authentieke gebieden van de landelijke Alentejo regio, ligt het plaatsje Montemor-o-Novo. Hier vinden reizigers tussen de gouden korenvelden, de eindeloze wijngaarden en de idyllische dorpjes, het Hotel “L’AND Vineyards”. Vanwege de geringe lichtvervuiling in het gebied is dit hotel ideaal om sterren te kijken. Vanuit de Sky suites van het hotel kunnen gasten eindeloos naar de sterren turen. Of ze dat vanuit het privézwembad, het terras met open haard of vanaf het kingsize bed met glazen dak willen doen, dat kunnen de gasten lekker zelf beslissen.

 

Hotel Mil Estrelles | Cornellá del Terri (Spanje)

Mil_Estrelles_Spanje_01

Voor de sterrenkijkers onder ons is Catalonië een goede plek zijn om naar de sterren te turen. Dit kan natuurlijk op straat voor het slapen gaan, maar reizigers die geen moment van de sterrenhemel willen missen kunnen overnachten in een bubbelsuite. In Cornellá del Terri, een plaatsje tussen Gerona en Figueres, ligt het hotel ‘Mil Estrelles’, wat in het Catalaans ‘duizend sterren’ betekent. De suites van dit hotel zijn gevestigd in balvormige bubbelconstructies met een doorzichtig dak zodat je de volledige sterrenhemel vanuit je bed kunt waarnemen.

 

Hotel L’Albereta | Erbusco (Italië)

LAlbereta_Italie_05

Hotel L’Alberta is het ideale toevluchtsoord voor de reiziger die een pauze nodig heeft van de dagelijkse sleur. Het landelijk gelegen hotel, in de vorm van een prachtig landhuis, is omgeven met een botanische tuin, wijngaarden en ligt slechts een paar minuten verwijderd van het Lago d’Iseo. Speciaal voor de sterrenliefhebbers heeft het hotel een ‘Cabriolet kamer’ die, net als het gelijknamige type auto, het dak kan openen voor een nacht onder de sterren.

 

Hotel Amangiri Resort | Utah (Verenigde Staten)

Kens1st

Het Amangiri Resort is een luxe schuilplaats gelegen in de ‘Grand Circle’ regio op de grens van Utah en Arizona. De regio heeft de hoogste concentratie van nationale parken in heel de VS. Vanwege de afgelegen locatie van het hotel is de lichtvervuiling minimaal. De gebouwtjes van het resort zijn esthetisch ingebed in een klif die tegen het hotel aanligt. De suites hebben een grote woonkamer en een open terras van waaruit u kunt genieten van de ruige schoonheid van de omgeving. In de 146 m² grote Mesa Pool Suite krijgen gasten een privézwembad en een dakterras tot hun beschikking waar ze de zonsondergang en de sterrenhemel in alle rust en zonder lichtvervuiling kunnen aanschouwen.

 

Hotel Elqui Domos | Pisco Elqui (Chili)

Elqui_Domos_Chili_03

Voor een bijna mystieke ervaring moeten reizigers in het Elqui Domos hotel in de Chileense Elqui Vallei zijn. In het Elqui Domos slapen reizigers in grote koepels met daarin twee verdiepingen. Onderin deze ‘domos’ zit de woonkamer en de badkamer en bovenin bevindt zich de slaapkamer direct onder het dak dat je af kan nemen om naar de sterren te kijken vanuit je bed. Voor gasten die meer details willen zien is er een observatorium in het hotel voorzien van twee telescopen.

 

Hotel Las Ventanas al Paraíso | San Jose del Cabo (Mexico)

Las_Ventanas_01

Het landschap rond het luxe Hotel ‘Las Ventanas al Paraíso’, gelegen op de punt van de Mexicaanse provincie Baja California Sur, biedt een fantastisch contrast tussen de woestijn aan de ene kant en de Zee van Cortez en de Stille Oceaan aan de andere kant. Gasten worden hier verwelkomd met een fles tequila op de kamer en vers fruit. Als gasten terugkeren naar hun kamers na een geweldig diner in een van de drie aanwezige restaurants, kunnen ze vanuit een bed op het dak naar de sterren turen onder het genot van een glaasje (of voor sommige een shotje) tequila.


Over trivago

Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een metazoekmachine voor hotelprijzen, waar de prijzen van meer dan 1.000.000 hotels worden vergeleken op meer dan 250 boekingssites. Gecombineerd met 175 miljoen geïntegreerde hotel reviews en meer dan 19 miljoen foto’s is trivago de ideale bron voor objectieve en onafhankelijke hotelinformatie. Sinds haar oprichting in 2005 is trivago uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met maar liefst 120 miljoen bezoekers per maand.

1Dit persbericht is auteursrechtelijk beschermd

 

Persberichten van trivago mogen alleen vrij gepubliceerd worden met een referentie naar www.trivago.nl.

Abonneren op persberichten van trivago kan door te e-mailen naar: jules.dijkstra@trivago.com.

Similar articles

Van je bed zo het zwembad in: Luxueuze hotels met privé...

Voor veel hotelgasten wordt een stukje rust en privacy steeds belangrijker. Vooral in de zomer kunnen grote zomerhotels erg onrustig, druk, rumoerig of zelfs lawaaierig zijn tot aan het vervelende toe

EK 2016: Waar slapen de teams?

Het Europese kampioenschap voetbal is in volle gang. De eerste wedstrijden zijn gespeeld en binnenkort zal er een grote winnaar zijn. Tot die tijd is het uiterst belangrijk dat de spelers genoeg rust

De mooiste hotelterrassen ter wereld

Nu de lente voor de deur staat en de temperatuur weer stijgt, is het tijd om de terrassen buiten te zetten. Voor de terrasliefhebber die even genoeg heeft van de terrasjes op de stoep, heeft hotelverg