Reputatie Ranglijst Nederland

February 10, 2016

Reizigers die regelmatig in hotels overnachten weten het; niet overal zijn de hotels even gastvriendelijk. Af en toe kan er wel eens een tussen zitten die niet helemaal naar wens is, of misschien zelfs simpelweg slecht. Om reizigers te helpen bij het kiezen van een gastvriendelijke bestemming publiceert hotelvergelijkingssite www.trivago.nl ieder jaar een reputatieranglijst, waarbij steden zijn gerangschikt op de gemiddelde reputatie van lokale hotels.

De Nederlandse Hotelreputatie Ranglijst van 2016

Dutch_reprank_NL_2016

De Nederlandse hotelreputatie stedenranglijst van 2016

Nederlandse steden

Roermond is dit jaar de beste hotelstad van Nederland, aldus trivago. Ieder jaar publiceert trivago een ranglijst van de beste steden in Nederland om een hotel te boeken. Trivago kijkt hierbij naar de gemiddelde beoordeling van alle hotels in de stad. Roermond komt dit jaar het beste uit de bus, gevolgd door Sneek op de tweede plaats. Amersfoort was vorig jaar de beste Nederlandse hotelstad en eindigt dit jaar op de derde plaats.

In de reputatieranglijst wordt duidelijk dat steden in Friesland en Zuid-Holland het in het algemeen goed doen. Delft, Dordrecht, Den Haag en Rotterdam zijn allemaal in de Top 10 te vinden, en ook Sneek, Harlingen en Leeuwarden staan stuk voor stuk hoog in de lijst.

Helemaal onderaan de lijst, op plaats 27 en 28, staan Breda en Tilburg. De Noord-Brabantse steden hebben de laagste gemiddelde beoordeling van de Nederlandse Ranglijst. Amsterdam was vorig jaar laatste op de lijst, maar eindigt dit jaar op plek 26.

Nederlandse provincies

In de ranglijst voor provincies komt Friesland als beste uit de bus, gevolgd door Overijssel en Utrecht. Noord-Holland komt op de laatste plaats.

 
1 Friesland 81,29
2 Overijssel 81,19
3 Utrecht 80,53
4 Drenthe 80,29
5 Zuid-Holland 80,11
6 Gelderland 79,90
7 Noord-Brabant 79,80
8 Zeeland 79,31
9 Limburg 79,21
10 Groningen 78,86
11 Flevoland 78,28
12 Noord-Holland 77,84

De Nederlandse hotelreputatie provincieranglijst van 2016

Geen goede hotels?

Het feit dat een bestemming laag scoort wil niet zeggen dat hier geen goede of zelfs uitmuntende hotels te vinden zijn. Als een bestemming scoort op de ranglijst wil dat zeggen dat de hotels gemiddeld gezien lager scoren dan bij andere bestemmingen het geval Is. Het percentage laagscorende hotels zal rond deze bestemming dus hoger zijn. Goede hotels zijn er uiteraard ook; je zult er echter net iets beter naar moeten zoeken.


Over trivago

Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een metazoekmachine voor hotelprijzen, waar de prijzen van meer dan 700.000 hotels worden vergeleken op meer dan 200 boekingssites. Gecombineerd met 140 miljoen geïntegreerde hotel reviews en meer dan 14 miljoen foto’s is trivago de ideale bron voor objectieve en onafhankelijke hotelinformatie. Sinds haar oprichting in 2005 is trivago uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met maar liefst 80 miljoen bezoekers per maand.

1 Dit persbericht is auteursrechtelijk beschermd en mag alleen vrij gepubliceerd worden met een referentie naar www.trivago.nl.

Abonneren op persberichten van trivago kan door te e-mailen naar: jules.dijkstra@trivago.com.

Similar articles

trivago.nl wint WUA Award voor beste web preformance vo...

Afgelopen week heeft het trivago.nl team een prijs in ontvangst mogen nemen voor de beste web preformance in de categorie hotelovernachtingen. Hoera! Daar zijn we heel blij mee. De prijs is uitgereikt

trivago Reputatieranglijst 2017

In de jaarlijkse trivago Reputatieranglijst van hotelvergelijkingssite www.trivago.nl worden de grootste Nederlandse hotelsteden vergeleken aan de hand van de gemiddelde reputatie van de lokale hotels

De beste hotels van Nederland

trivago Hotel Awards 2017 Voor hotelgasten is het belangrijk dat ze zeker kunnen zijn van de kwaliteit van een hotel. Daarom heeft hotelvergelijkingssite www.trivago.nl een beoordelingssysteem dat rev