Populairste bestemming voor Pinksteren is Amsterdam

May 13, 2016

Onder Nederlanders die met Pinksteren een lang weekend weg willen is Amsterdam de meest populaire bestemming; dit meldt hotelvergelijkingssite www.trivago.nl. Na Amsterdam is Londen de populairste bestemming en Berlijn staat qua populariteit op de derde plaats.

Pinksteren_2016_NL_graph

Een overzicht van de populairste bestemmingen van Nederlanders in het pinksterweekend van 2016.

Binnen Nederland

Amsterdam is dit jaar erg in trek als pinksterbestemming. De eigen hoofdstad is bijna 3 keer zo populair als andere populaire bestemmingen. Naast Amsterdam zijn Rotterdam (6), Maastricht (7) en Scheveningen (8) populaire binnenlandse bestemmingen.

Buiten Nederland

De meest populaire buitenlandse bestemming voor Pinksteren is Londen (2). De Britse hoofdstad is wereldwijd een populaire bestemming. Verder zijn Berlijn (3), Parijs (4), Barcelona (5), Rome (9) en Antwerpen (10) populair.

Verblijfsduur

Hoewel Amsterdam de meest populaire bestemming is, blijven Nederlandse bezoekers maar kort; gemiddeld anderhalve dag. Andere lokale bestemmingen zoals Rotterdam, Scheveningen, Maastricht en ook Antwerpen worden eveneens kort bezocht; Bezoekers blijven gemiddeld niet langer dan 2 dagen. Vakantiegangers die met Pinksteren naar Londen of Berlijn gaan blijven met 3 dagen gemiddeld een dag langer. Bezoekers van Barcelona en Rome blijven gemiddeld zelfs 4 dagen.


Over trivago

Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een metazoekmachine voor hotelprijzen, waar de prijzen van meer dan 1.000.000 hotels worden vergeleken op meer dan 200 boekingssites. Gecombineerd met 215 miljoen geïntegreerde hotel reviews en meer dan 19 miljoen foto’s is trivago de ideale bron voor objectieve en onafhankelijke hotelinformatie. Sinds haar oprichting in 2005 is trivago uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met maar liefst 120 miljoen bezoekers per maand.

1 Dit persbericht is auteursrechtelijk beschermd en mag alleen vrij gepubliceerd worden met een referentie naar www.trivago.nl.

Abonneren op persberichten van trivago kan door te e-mailen naar: jules.dijkstra@trivago.com.

Similar articles

Zomertrends 2017: Waar gaan we op vakantie?

Waar worden voor deze zomer de meeste hotels geboekt? Hotelvergelijkingssite www.trivago.nl zocht uit waar de Nederlandse vakantieganger het liefst zijn hotelletje voor de zomer betrekt. Welke Landen

Rotterdam steeds populairder in eigen land

Rotterdam wordt als hotelbestemming in eigen land steeds populairder, aldus hotelvergelijkingssite www.trivago.nl. Het aantal boekingen stijgt en de prijzen gaan omhoog. In de laatste 5 jaar heeft Rot

De meest trending bestemmingen van 2017

Het zijn vrijwel altijd dezelfde bestemmingen die de meeste bezoekers trekken. Amsterdam, Londen en Parijs bijvoorbeeld. Hoewel deze bestemmingen nu en dan van plaats wisselen in de top 3 van de popul