„Niet Storen“ De meest originele deurhangers in hotels

November 11, 2015

Iedereen kent ze wel. De “niet storen” deurhangers die je aan de hotelkamerdeur kunt hangen om te zorgen dat de schoonmaakploeg niet binnen komt lopen terwijl jij net in je blootje van je bed naar de badkamer trippelt. Om deze bekende bordjes beter te laten passen bij de stijl van het hotel en de saaie boodschap leuker te maken, springen hotels steeds creatiever om met hun “niet storen” bordjes.
Voor elk thema is er wel een deurhanger. Hotelvergelijkingssite www.trivago.nl ging op zoek naar de meest originele deurhangers. In welk thema voel jij je het meest thuis?

De Superster

Als je maar lang genoeg in de watten wordt gelegd krijg je vanzelf het gevoel dat je een rockster bent. Dit snappen ze in deze hotels maar al te goed! Het heeft dan ook geen zin om ertegenin te gaan. Je bent een superster, en dat mag je de kamermeisjes gerust laten weten.

Hard Rock Hotel – Bali, Indonesië

De Seriemoordenaar

Word jij bloedlink van schoonmaakpersoneel dat binnenloopt zonder kloppen? Brengt een “uninvited guest” het beest in jou naar boven? Dan is het wel zo netjes dat je dit even aan het hotelpersoneel laat weten. Met deze deurhangers bedenkt het personeel zich wel voordat ze zomaar binnenlopen.

Kaboom Hotel – Maastricht, Nederland

Een beestenboel

Ben jij zo’n beestje dat tot 12 uur ’s middags in bed blijft soezen? Ben jij een van die nachtmensen die ’s ochtends het bed echt niet kan verlaten? Dan kun je wel wat begrip van het hotelpersoneel gebruiken. Met deze grappige dierendeurhangers kan het personeel niet anders dan je lekker laten slapen.

Park Plaza – Cardiff, Verenigd Koninkrijk

Te moe voor een lang antwoord

Als je ’s avonds laat, slaapdronken en uitgeput bij je hotelkamer aankomt heb je niet altijd de puf of de hersenactiviteit om uitgebreid na te denken over welke kaart je op moet hangen. Er zijn hotels die snappen dat de boodschap dan zo simpel mogelijk moet zijn.

Sunset Tower – Los Angeles, Verenigde Staten

De literaire enthousiast

Voor de artiest in woord en schrift is het moment van slapen gaan en opstaan niet altijd logisch, algemeen geaccepteerd of op basis van een gezond slaapschema. “De creatieve literaire geest heeft geen normaal slaapschema”. Als de schrijver een ingeving krijgt wordt er geschreven, niet geslapen. Als een boek spannend is, wordt er knikkebollend met half open ogen doorgelezen. “Ok, nog één hoofdstuk dan.” Maar als je dan in je verhaal zit, of eindelijk de tijd hebt gevonden om je welverdiende slaap te krijgen, hang dan wel even een deurhanger op.

Volkshotel – Amsterdam, Nederland

De feestganger

Het aangezicht van een andere stad of een plek ver van huis komt met een vakantiegevoel. Voor de één is dat rust en stilte, maar voor de ander betekent dit dat het tijd is voor een feestje! Hoewel hotelpersoneel in de meeste gevallen niet zo dol is op wilde feestjes, specifiek op de hotelkamer, zijn er ook hotels die aan de hand van deurhangers begrip tonen voor de feestbeesten.

25 Hours Hotel – Berlijn, Duitsland

Om een kort verhaal lang te maken

Net als dat er mensen zijn die vanuit een slaperige toestand niet in staat zijn om meer woorden dan Ja, Nee, of gggghhhmmmmm uit te brengen, zijn er eveneens tegenpolen die het voor elkaar krijgen om deze simpele “clean room” of “do not disturb” berichten in een heuse toespraak te veranderen. Hotels snappen heel goed dat gasten soms iets meer te zeggen hebben en stellen deurhangers ter beschikking met een wat uitgebreidere redevoering.

Arthur Hotels – Kopenhagen, Denemarken

Sandman Signature – Toronto, Canada

De speelse persoonlijkheid

Sommige mensen zijn niet van deze wereld, en al helemaal niet zodra ze op vakantie gaan. De wereld is een speeltuin en verveling bestaat niet. Herken jij je in deze omschrijving? Laat het personeel dan vooral even weten dat je niet gestoord wil worden in de wondere wereld die “je hotelkamer” heet.

Harrahs – Las Vegas, Verenigde Staten

Icelandair Klaustur Hotel – Kirkjubaejarklaustur, IJsland

De bolleboos

Kamer schoonmaken? Sommige genieën hebben wel iets belangrijkers aan hun hoofd. Zodra je intelligentie van zulk geniaal formaat is dat kamerpersoneel niet inziet hoe ontzettend belangrijk je slaap wel niet is, en jouw doelstellingen de nood van een schone kamer ver ontstijgen, dan kun je op z’n minst een kaart ophangen die het belang van je activiteiten zo verwoordt dat ook zij het snappen.

Magnolia Hotels – Denver, Verenigde Staten

De ondeugende onbekende

Achter de gesloten deuren van een hotelkamer kan van alles plaatsvinden. Je weet niet wat, dat is één van de redenen waarom er een deur tussen zit. Hoewel de meeste hotelbezoekers deze privacy appreciëren, zijn er zijn ook gasten die het spannend vinden om een kleine hint te geven aan iedereen die hun kamerdeur passeert.

Citizen M – Schiphol, Nederland

The Student Hotel – Amsterdam, Nederland


Over trivago

Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een metazoekmachine voor hotelprijzen, waar de prijzen van meer dan 700.000 hotels worden vergeleken op meer dan 200 boekingssites. Gecombineerd met 140 miljoen geïntegreerde hotel reviews en meer dan 14 miljoen foto’s is trivago de ideale bron voor objectieve en onafhankelijke hotelinformatie. Sinds haar oprichting in 2005 is trivago uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met maar liefst 80 miljoen bezoekers per maand.

1 Dit persbericht is auteursrechtelijk beschermd en mag alleen vrij gepubliceerd worden met een referentie naar www.trivago.nl.

Abonneren op persberichten van trivago kan door te e-mailen naar: jules.dijkstra@trivago.com.

Similar articles

Sterrenhotels: Overnachten onder de sterrenhemel

In het dagelijks leven hebben we weinig tijd om de sterrenhemel goed in ons op te nemen en bovendien is het door de lichtvervuiling in Nederland moeilijk om nog een plek te vinden waar je de sterren g

Van je bed zo het zwembad in: Luxueuze hotels met privé...

Voor veel hotelgasten wordt een stukje rust en privacy steeds belangrijker. Vooral in de zomer kunnen grote zomerhotels erg onrustig, druk, rumoerig of zelfs lawaaierig zijn tot aan het vervelende toe

EK 2016: Waar slapen de teams?

Het Europese kampioenschap voetbal is in volle gang. De eerste wedstrijden zijn gespeeld en binnenkort zal er een grote winnaar zijn. Tot die tijd is het uiterst belangrijk dat de spelers genoeg rust