Hoe vol/populair/duur is Rio?

August 3, 2016

De Olympische Spelen trekken waar ook ter wereld veel bezoekers aan; zo ook in Rio de Janeiro. Het aantal zoekopdrachten voor hotelovernachtingen in Rio tijdens de Spelen is hoger dan normaal en hotels zijn vanwege de populariteit flink in prijs gestegen. Hotelvergelijkingssite www.trivago.nl geeft een overzicht van de hotelsituatie rondom de Spelen.

 

378% meer Nederlanders naar Rio dan normaal

Rio de Janeiro is tijdens de Olympische Spelen een stuk populairder dan anders. Het aantal zoekopdrachten voor een hotelovernachting in Rio tijdens de Spelen is in Nederland 378% hoger dan anders. Nederland is daarmee een van de meest fanatieke supporterslanden op de Spelen. In het Verenigd Koninkrijk is de populariteit van Rio het meest gestegen. Op de Britse eilanden wordt 1130% vaker naar hotelovernachtingen voor tijdens de Spelen gezocht dan voor een maand voor de Spelen het geval was.

 

Gemiddelde hotelprijs in Rio de Janeiro stijgt tot €311 per nacht

Vanwege de populariteit zijn de hotelovernachtingen in Rio een stuk prijziger geworden. In augustus kost een hotel in Rio normaal gesproken rond de €125 tot €130 gemiddeld per kamer per nacht. Tijdens de Spelen is dit gemiddeld €296; een stijging van 128%, meer dan twee keer zo duur.

 

Hotelprijs in Rio de Janeiro in juli en augustus 2016

De hotelprijs in Rio verschild van dag tot dag. De goedkoopste dag van de Spelen is de dag van de opening, met een gemiddelde €261 per kamer per nacht. De duurste dag ligt in het midden, de 13e augustus kost een hotelovernachting in Rio gemiddeld €311 per kamer per nacht.

 

Weinig hotels met ruimte

Vanwege de Spelen is het vinden van een goed hotel in Rio moeilijker dan normaal. Steeds minder hotels hebben nog ruimte. Waar andere Braziliaanse steden als Sao Paulo, Salvador en Brasilia rond de 40% van de hotels nog ruimte heeft, is dit percentage in Rio gedaald naar 4,5%.


Over trivago

Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een metazoekmachine voor hotelprijzen, waar de prijzen van meer dan 1.000.000 hotels worden vergeleken op meer dan 250 boekingssites. Gecombineerd met 175 miljoen geïntegreerde hotel reviews en meer dan 19 miljoen foto’s is trivago de ideale bron voor objectieve en onafhankelijke hotelinformatie. Sinds haar oprichting in 2005 is trivago uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met maar liefst 120 miljoen bezoekers per maand.

1 Dit persbericht is auteursrechtelijk beschermd en mag alleen vrij gepubliceerd worden met een referentie naar www.trivago.nl.

Abonneren op persberichten van trivago kan door te e-mailen naar: jules.dijkstra@trivago.com.

Similar articles

trivago.nl wint WUA Award voor beste web preformance vo...

Afgelopen week heeft het trivago.nl team een prijs in ontvangst mogen nemen voor de beste web preformance in de categorie hotelovernachtingen. Hoera! Daar zijn we heel blij mee. De prijs is uitgereikt

trivago Reputatieranglijst 2017

In de jaarlijkse trivago Reputatieranglijst van hotelvergelijkingssite www.trivago.nl worden de grootste Nederlandse hotelsteden vergeleken aan de hand van de gemiddelde reputatie van de lokale hotels

De beste hotels van Nederland

trivago Hotel Awards 2017 Voor hotelgasten is het belangrijk dat ze zeker kunnen zijn van de kwaliteit van een hotel. Daarom heeft hotelvergelijkingssite www.trivago.nl een beoordelingssysteem dat rev