Goed en goedkoop slapen in Nederland; In welke plaats boek je de beste hotels voor het minste geld?

October 14, 2015

Düsseldorf, 14 oktober 2015Het idee achter het vergelijken van hotels en overnachtingsprijzen is dat je enerzijds een hotel boekt dat van goede kwaliteit is, maar anderzijds ook dat je er niet teveel voor hoeft te betalen. Hotelvergelijkingssite www.trivago.nl snapt dit maar al te goed en komt met een top 10 van Nederlandse bestemmingen waar hotels gemiddeld de beste service leveren voor het minste geld.

De Nederlandse bestemmingen waar reizigers de beste hotels boeken tegen de laagste vergoeding liggen in Friesland. De nummer één en twee op de lijst zijn Harlingen en Sneek. In deze steden bieden hotels de beste gastvrijheid tegen verhoudingsgewijs de laagst mogelijke prijs in Nederland. Ook Nijmegen, Alkmaar en Amersfoort komen op nummer drie, vier en vijf, goed uit de bus.

Prijs/kwaliteit ranglijst van Nederland

bestvalue_table_2016_NL

Steden die minder goed scoren zijn vooral grote hotelsteden zoals Maastricht, Rotterdam en Den haag. Deze steden hebben vanwege de grotere vraag naar hotels de mogelijkheid om vaak iets hogere prijzen te vragen, ongeacht het niveau van de service. Amsterdam staat helemaal onderaan de lijst; Amsterdam is verreweg de duurste hotelstad van Nederland. Hoewel de hoofdstad een behoorlijk aantal hele goede hotels heeft wordt hier tevens een relatief hoge prijs voor betaald.


Over trivago

Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een metazoekmachine voor hotelprijzen, waar de prijzen van meer dan 700.000 hotels worden vergeleken op meer dan 200 boekingssites. Gecombineerd met 140 miljoen geïntegreerde hotel reviews en meer dan 14 miljoen foto’s is trivago de ideale bron voor objectieve en onafhankelijke hotelinformatie. Sinds haar oprichting in 2005 is trivago uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met maar liefst 80 miljoen bezoekers per maand.

1 Dit persbericht is auteursrechtelijk beschermd en mag alleen vrij gepubliceerd worden met een referentie naar www.trivago.nl.

Abonneren op persberichten van trivago kan door te e-mailen naar: jules.dijkstra@trivago.com.

Similar articles

Beste prijs/kwaliteit bestemmingen van 2016

Reizigers die een top hotel willen boeken tegen een hele lage prijs komen maar al te vaak van een koude kermis thuis. Niet omdat er geen goede hotels te vinden zijn, want deze heb je bijna overal. Een

trivago.nl wint WUA Award voor beste web preformance vo...

Afgelopen week heeft het trivago.nl team een prijs in ontvangst mogen nemen voor de beste web preformance in de categorie hotelovernachtingen. Hoera! Daar zijn we heel blij mee. De prijs is uitgereikt

Grand Depart 2017: Le Tour in Düsseldorf

De Tour de France is ongetwijfeld de bekendste en belangrijkste wielertour ter wereld. Vorig jaar had Utrecht de eer om de start van dit jaarlijkse evenement te verzorgen, maar dit jaar zal de tour Ne