Beste prijs/kwaliteit bestemmingen van 2016

November 17, 2015

Reizigers die een top hotel willen boeken tegen een hele lage prijs komen maar al te vaak van een koude kermis thuis. Niet omdat er geen goede hotels te vinden zijn, want deze heb je bijna overal. Een lage prijs is echter minder voor de hand liggend. Een top hotel vraagt nu eenmaal meer geld dan een hotel waar de gastvrijheid op een lager pitje staat. Het geheim van het vinden van tophotels tegen een lage prijs ligt dus niet in het hotel zelf. Het geheim vind je in de bestemming.

Hotelvergelijkingssite www.trivago.nl publiceert ieder najaar een ranglijst van hotelbestemmingen met de beste prijs-kwaliteitverhouding van het volgend kalenderjaar. In deze bestemmingen vinden reizigers hotels met gemiddeld de beste hotelbeoordelingen tegen het laagste tarief. Tophotels zijn er overal, maar in deze steden zijn de hotels zowel goed als betaalbaar.

Top 10 Prijs/Kwaliteit bestemmingen van 2016

bestvalue_table_2016_international_short

 

Fenghuang

De Internationale bestemming met de beste prijs/kwaliteit verhouding voor 2016 is het Chinese Fenghuang. Dit betekent dat hotels in Fenghuang gemiddeld gezien het best zijn beoordeeld door gasten, terwijl de prijzen voor dit serviceniveau relatief gezien het allerlaagst zijn. Hotels in Fenghuang leveren dus de beste service voor het minste geld. Buiten de hotels om is ook de stad zelf een bezoek waardig. De stad staat in China bekend als één van de mooiste steden van het land en trekt daarom veel bezoekers. Het is een zeer oude stad met een prachtig historisch centrum, die dateert uit de Ming-dynastie.

Fenghuang_2016

Fenghuang

Mostar

Een stad die het elk jaar goed doet op deze lijst en dus een terechte aanrader is voor vakantiegangers die niet teveel geld uit willen geven aan een hotelovernachting, is de Bosnische stad Mostar. De stad eindigt voor 2016 op de tweede plaats. Mostar staat bekend als een historische plaats, met als bekendste bezienswaardigheid de oude Ottomaanse Brug over de Neretva rivier.

le pont de mostar

Mostar

Veliko Tarnovo

Op nummer drie staat de Bulgaarse stad Veliko Tarnovo. Bulgarije is over het algemeen een redelijk goedkoop land, en Veliko Tarnovo stelt daar dan ook nog eens een goede gastvrijheid en service tegenover. De stad is bovendien een verborgen juweeltje met een rijke geschiedenis. Er zijn paleizen te vinden van vroegere keizers, de stad heeft een eigen specifieke architectuur en een reputatie als een van de mooiste steden van Bulgarije.

Veliko_Tarnovo_2016

Veliko Tarnovo

Nederland afwezig

De prijs/kwaliteit ranglijst bevat dit jaar geen Nederlandse bestemmingen. Bestemmingen die het goed doen op de lijst moeten zowel gastvrij als goedkoop zijn en Nederlandse bestemmingen liggen qua prijsniveau iets te hoog. Regio’s die goed uit de bus komen zijn de Balkan, Oost-Europa, en het verre Oosten. Goede hotels zijn overal te vinden, maar de prijzen zijn in deze regio’s een stuk lager.

Volledige top 100

bestvalue_table_2016_international_long

Afbeeldingen


Over trivago

Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een metazoekmachine voor hotelprijzen, waar de prijzen van meer dan 700.000 hotels worden vergeleken op meer dan 200 boekingssites. Gecombineerd met 140 miljoen geïntegreerde hotel reviews en meer dan 14 miljoen foto’s is trivago de ideale bron voor objectieve en onafhankelijke hotelinformatie. Sinds haar oprichting in 2005 is trivago uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met maar liefst 80 miljoen bezoekers per maand.

1 Dit persbericht is auteursrechtelijk beschermd en mag alleen vrij gepubliceerd worden met een referentie naar www.trivago.nl.

Abonneren op persberichten van trivago kan door te e-mailen naar: jules.dijkstra@trivago.com.

Similar articles

Goed en goedkoop slapen in Nederland; In welke plaats b...

Düsseldorf, 14 oktober 2015 - Het idee achter het vergelijken van hotels en overnachtingsprijzen is dat je enerzijds een hotel boekt dat van goede kwaliteit is, maar anderzijds ook dat je er niet teve

trivago.nl wint WUA Award voor beste web preformance vo...

Afgelopen week heeft het trivago.nl team een prijs in ontvangst mogen nemen voor de beste web preformance in de categorie hotelovernachtingen. Hoera! Daar zijn we heel blij mee. De prijs is uitgereikt

Grand Depart 2017: Le Tour in Düsseldorf

De Tour de France is ongetwijfeld de bekendste en belangrijkste wielertour ter wereld. Vorig jaar had Utrecht de eer om de start van dit jaarlijkse evenement te verzorgen, maar dit jaar zal de tour Ne