Amsterdam met Pasen steeds populairder

April 1, 2016

Amsterdam wordt als paasbestemming steeds populairder, aldus hotelvergelijkingssite www.trivago.nl. Hoewel Amsterdam in 2014 nog de 6e meest populaire paasbestemming van Europa was, is de stad dit jaar de op een na populairste paasbestemming van Europa.

Pasen_NL_2016

De 10 meest populaire Europese paasbestemmingen per jaar, met de gemiddelde gekozen prijs per nacht.

In 2014 stond Amsterdam in de lijst van meest populaire paasbestemmingen van Europa op de 6e plaats. In 2015 steeg Amsterdam naar de 4e plaats op die lijst en dit jaar was Amsterdam, na Londen, de populairste paasbestemming van Europa. Dit betekent dat Amsterdam een aantal andere grote Europese steden achter zich laat die voorheen onder Europese vakantiegangers een stuk populairder waren. Tijdens het paasweekend van 2014 waren Londen, Parijs, Rome, Barcelona en Berlijn stuk voor stuk populairder dan Amsterdam. Dit jaar was alleen Londen populairder.

Populariteit, daar hangt een prijskaartje aan. In 2014 werd aan een hotelovernachting in Amsterdam in de paasperiode gemiddeld €166 gespendeerd. In 2015 steeg deze prijs naar €189 en zakte in 2016 met een paar euro naar een gemiddelde prijs van €183 per kamer per nacht. In de Europese top 10 is Amsterdam dit jaar de duurste bestemming. Reizigers geven dit jaar meer geld uit aan een overnachting in Amsterdam dan in de andere Europese top 10 steden het geval is.


Over trivago

Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een metazoekmachine voor hotelprijzen, waar de prijzen van meer dan 700.000 hotels worden vergeleken op meer dan 200 boekingssites. Gecombineerd met 140 miljoen geïntegreerde hotel reviews en meer dan 14 miljoen foto’s is trivago de ideale bron voor objectieve en onafhankelijke hotelinformatie. Sinds haar oprichting in 2005 is trivago uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met maar liefst 80 miljoen bezoekers per maand.

1 Dit persbericht is auteursrechtelijk beschermd en mag alleen vrij gepubliceerd worden met een referentie naar www.trivago.nl.

Abonneren op persberichten van trivago kan door te e-mailen naar: jules.dijkstra@trivago.com.

Similar articles

Vroegboektrends van 2017: Welke bestemmingen zijn nu al...

In het begin van het jaar maken veel Nederlanders hun plannen voor trips en vakanties tijdens de lente en de zomer. Hoewel het vaak dezelfde bestemmingen zijn die de meeste reizigers aantrekken, zijn

trivago.nl wint WUA Award voor beste web preformance vo...

Afgelopen week heeft het trivago.nl team een prijs in ontvangst mogen nemen voor de beste web preformance in de categorie hotelovernachtingen. Hoera! Daar zijn we heel blij mee. De prijs is uitgereikt

Grand Depart 2017: Le Tour in Düsseldorf

De Tour de France is ongetwijfeld de bekendste en belangrijkste wielertour ter wereld. Vorig jaar had Utrecht de eer om de start van dit jaarlijkse evenement te verzorgen, maar dit jaar zal de tour Ne